top of page

Hoeveel tijd is teveel voor woon-werk verplaatsingen

Woon-werk verkeer maakt een groot deel van de dagelijkse files. We hebben in corona tijden gezien dat als iedereen van thuis werkt het file probleem bijna volledig opgelost is. Uiteraard zijn er redenen waarom we wel naar kantoor willen of moeten gaan maar hoeveel van onze tijd willen wij spenderen aan die verplaatsingen. Als we het goed plannen is misschien een of twee keer per week die verplaatsingen maken voldoende. De andere dagen kunnen we dan thuis of dichter bij huis doorbrengen.

Welke soorten werk kunnen we zoal onderscheiden?

  1. focus werk Hierbij willen we zo min mogelijk gestoord worden. Dit is typisch iets wat we van thuis uit kunnen doen aangezien we hier niet de input van andere mensen nodig hebben. Indien de thuis situatie niet toelaat om de focus te vinden kan een coworking space zoals space2connect in de buurt hier een oplossing bieden.

  2. Brainstorming Dit is uiterst interactief en vraagt om de fysieke aanwezigheid van de deelnemers om een optimale interactie mogelijk te maken. Hiervoor hebben we dus een ruimte nodig waar alle deelnemers samen kunnen zitten en een whiteboard of smartboard om op te werken. Naargelang waar de deelnemers van zo een sessie kan dit op het bedrijf zijn of kan hier gekozen worden voor een locatie centraal voor de betrokken personen. De meeste coworking spaces (zoals space2connect) hebben hiervoor de nodige faciliteiten.

  3. Status meetings Het presenteren van de status van een project of opdracht is iets waarvoor een online meeting zoals MS teams, google meet, cisco webex of ZOOM zich zeer goed lenen. Dit kan van thuis uit indien de internetverbinding en de thuissituatie dit toelaten. Ook hier kan een coworking space (zoals space2connect) een oplossing bieden met gegarandeerde internet verbindingen en meeting pods.

  4. 1-on-1 meetings Als we specifiek met 1 andere persoon een overleg willen doen hangt het vooral af van de inhoud van zo een gesprek. zo zijn evaluatie gesprekken beter in fysieke aanwezigheid en korte status meldingen kunnen eenvoudig remote afgewerkt worden.

Uiteraard speelt ook de sociale interactie een rol en willen we graag toch ook nog andere mensen tegen komen en niet de hele week thuis binnen zitten. Die sociale interacties en de korte gesprekken aan het koffie apparaat zijn dingen die wij mensen nodig hebben om ons te ontplooien. Voor sommige zaken is het hier dan beter om op de zaak te zijn maar voor andere zaken is het perspectief van een buitenstaander misschien beter.

38 weergaven0 opmerkingen

Comentários


bottom of page